Previous
Next

Polityka Prywatności

 

  1.  Polityka prywatności opisuje zasady
    przetwarzania przez nas informacji na Twój temat, w tym danych osobowych oraz
    ciasteczek, czyli tzw. cookies.


    1.Informacje ogólne

    1.     Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem
    url: mocwegla.pl

    2.     Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Firma
    Usługowa SEBOL Bąk Sebastian ul. Wandy 23, 41-407 Imielin

    3.     Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: sprzedaz@mocwegla.pl

    4.     Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do
    danych podanych dobrowolnie w Serwisie.

    5.     Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:

    o   Prowadzenie newslettera

    o   Obsługa zapytań przez formularz

    o   Przygotowanie, pakowanie, wysyłka towarów

    o   Realizacja zamówionych usług

    o   Prezentacja oferty lub informacji

    6.     Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich
    zachowaniu w następujący sposób:

    1.    
    Poprzez dobrowolnie wprowadzone w
    formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.

    2.    
    Poprzez zapisywanie w urządzeniach
    końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

    2. Wybrane
    metody ochrony danych stosowane przez Operatora

    1.     Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie
    transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania,
    wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą
    być odczytane jedynie na docelowym serwerze.

    2.     Hasła użytkowników są przechowywane w postaci hashowanej. Funkcja hashująca
    działa jednokierunkowo – nie jest możliwe odwrócenie jej działania, co stanowi
    obecnie współczesny standard w zakresie przechowywania haseł użytkowników.

    3.     W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.

    4.     Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego
    oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych
    osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów
    programistycznych.

    3.
    Hosting

    1.     Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: inna
    firma

    4.
    Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

    1.     W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane
    osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą
    umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to
    takich grup odbiorców:

    o   kurierzy

    o   operatorzy pocztowi

    o   operatorzy płatności

    o   upoważnieni pracownicy i współpracownicy, którzy korzystają z danych w celu
    realizacji celu działania strony

    o   firmy, świadczące usługi marketingu na rzecz Administratora

    2.     Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest
    to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi
    przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych
    marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.

    3.     Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:

    o   dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,

    o   ich sprostowania,

    o   usunięcia,

    o   ograniczenia przetwarzania,

    o   oraz przenoszenia danych.

    4.     Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania
    wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania
    prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym
    profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w
    przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania,
    nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia,
    dochodzenia lub obrony roszczeń.

    5.     Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony
    Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

    6.     Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi
    Serwisu.

    7.     W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na
    zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia
    usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora
    marketingu bezpośredniego.

    8.     Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów
    o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii
    Europejskiej.

    5.
    Informacje w formularzach

    1.     Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane
    osobowe, o ile zostaną one podane.

    2.     Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu,
    adres IP).

    3.     Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą
    powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego
    formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu
    url strony zawierającej formularz.

    4.     Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji
    konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia
    serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst
    i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

    6. Logi
    Administratora

    1.     Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane
    te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

    7.
    Istotne techniki marketingowe

    1.     Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google
    Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora
    tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje
    na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie
    informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google
    użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies
    przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

    2.     Operator stosuje techniki remarketingowe, pozwalające na dopasowanie
    przekazów reklamowych do zachowania użytkownika na stronie, co może dawać
    złudzenie, że dane osobowe użytkownika są wykorzystywane do jego śledzenia,
    jednak w praktyce nie dochodzi do przekazania żadnych danych osobowych od
    Operatora do operatorom reklam. Technologicznym warunkiem takich działań jest
    włączona obsługa plików cookie.

    3.     Operator stosuje korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, że
    serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA) wie, że dana osoba w nim
    zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec
    których sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie żadnych
    dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Usługa bazuje na wykorzystaniu
    ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika.

    4.     Operator stosuje rozwiązanie badające zachowanie użytkowników poprzez
    tworzenie map ciepła oraz nagrywanie zachowania na stronie. Te informacje są
    anonimizowane zanim zostaną przesłane do operatora usługi tak, że nie wie on
    jakiej osoby fizycznej one dotyczą. W szczególności nagrywaniu nie podlegają
    wpisywane hasła oraz inne dane osobowe.

    8.
    Informacja o plikach cookies

    1.     Serwis korzysta z plików cookies.

    2.     Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w
    szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym
    Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych
    Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której
    pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    3.     Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki
    cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

    4.     Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

    1.     utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której
    użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i
    hasła;

    2.     realizacji celów określonych powyżej w części “Istotne techniki
    marketingowe”;

    5.     W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:
    „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies
    „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym
    Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub
    wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies
    przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w
    parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

    6.     Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka
    internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w
    urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany
    ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie
    plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies
    Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki
    internetowej.

    7.     Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre
    funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

    8.     Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu
    wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu
    podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w
    USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z
    siedzibą w USA).

    9.
    Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

    1.     Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić
    ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies
    niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania
    preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może
    uniemożliwić korzystanie ze stron www

    2.     W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę
    internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

    o   Edge

    o   Internet Explorer

    o   Chrome

    o   Safari

    o   Firefox

    o   Opera

    Urządzenia mobilne:

    o   Android

    o   Safari (iOS)

    o   Windows Phone

     

Ta strona używa plików cookie w celu zapewnienia najwyższej jakości usług. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie oraz akceptację Polityki Prywatności.
Polityka Prywatności
O plikach cookie
AKCEPTUJĘ